Зелений туризм в Україні. Садиба зеленого туризму Дивокрай

Садиба зеленого туризму Дивокрай

Життя прекрасне вже тому, що можна мандрувати! І для цього існує неймовірна кількість способів. Головне розуміти – чого ти сам хочеш. Для тих, хто прагне відпочити «душею», насолодитися мальовничою природою, порелаксувати, а можливо отримати й оздоровчий ефект, пізнати щось нове в межах рідної держави – для цього існує зелений туризм. Цей процес в Україні розвивається вже понад два десятиліття і щороку до нього доєднуються сотні садиб. Що ж таке – зелений туризм? Пояснень цього поняття існує багато, але загальне формулювання таке:

Зелений туризм – відпочинок у сільській місцевості.

Нині, в умовах пандемії цей вид внутрішнього туризму стає все більш актуальним. Особливо він популярний серед жителів мегаполісів. Відірваність від природи, шалений ритм життя, галас та метушня провокує у містян виснаження та вигорання. І все частіше для «перезавантаження» вони обирають село. У чому ж його привабливість?

Продемонструємо на прикладі приватної садиба зеленого туризму Диво Край, що у Головківці на Чигиринщині.

Садиба розташована у сільському населеному пункті, далеко від великих транспортних шляхів та інфраструктурних будівель, в екологічно чистому місці. З одного боку її обіймає прадавній ліс, з іншого – історичний парк, в середині – величезний фруктовий сад. Тож, повітря таке, що аж дзвенить, дихається легко і щедро.

 У самому будиночку комфортні сучасні умови проживання. Територія красиво облаштована та стилізована. Є спортивний майданчик, де можна пограти у футбол чи волейбол. Та й взагалі, місця для розваг вистачить на, досить, велику компанію.

Родзинкою садиби Диво Край, без сумніву, є баня на колесах та цілющі чани з травами. Тут можна попаритися, пройтися по тілу віничком, або ж, лежачи у чані, споглядати зоряне небо через димкову завісу та вдихати аромати лікарських трав. Це матиме оздоровчий ефект для організму, допоможе нервовій системі, опорно-руховому апарату, зміцнить серце та судини, зцілить душу.

У будь-яку пору року тут можна знайти заняття до власних уподобань. Окрім, оздоровчих процедур та занять спортом, додасть енергії прогулянка на велосипедах. А хочеш – займись збиранням грибів чи ягід або пішки пройдись тутешньою місцевістю. А ще можеш ознайомитися з історичною спадщиною цього краю. Відвідати музеї, монастирі, сходити до цілющого джерела «Живун», спробувати обійняти «Дуб Залізняка», напитися води з «Трьох криниць» і ще зробити багато чого цікавого, наскільки вистачить часу і бажання.

Загалом, зелений туризм називають ще: сільським, аграрним, екологічним, бальнеологічним. Все залежить від того, який напрямок відпочинку обере для себе турист. А можна й так, аби більшість складових знаходилась в одній садибі – як ось в Головківці Диво Край.

Для кожного з нас зелений туризм Черкаська область відкриває нові можливості. Містяни їдуть у село, хоча б, на деякий час пожити іншим життям, повернутися до першоджерел, зануритися у камерну атмосферу сільських буднів. Це дає змогу організму «перезавантажитись», отримати новий поштовх для подальшої самореалізації.

Поки що туризмом, у тому числі й зеленим, в Україні займаються дещо хаотично. Але, без сумніву, за цим видом відпочинку велике майбутнє. Маючи безліч історичних пам’яток, мальовничу природу та цілющі джерела Україна залишається привабливою не тільки для внутрішнього туриста, а й зовнішнього.

    Онлайн замовлення






    Наші контакти

    Телефон: +38(093) 937-14-51

    Email: dyvokray.che@gmail.com

    Адреса: Черкаська обл., Чигиринський район, с. Головківка